RTWesti

Najnovije vesti iz avio industrije

Dragi putnici,

Želimo da vas informišemo da Air Serbia uvodi drugu destinaciju u Narodnoj Republici Kini, Guangdžou (CAN) za koju će leteti počev od 30. septembra 2024 iz Beograda dva puta nedeljno, ponedeljkom i petkom.“

Turkish Airlines noviteti!

Sa zadovoljstvom vas obaveštavamo da od 15.marta Turkish Airlines dodaje još jednu novu destinaciju u mrežu letova – Melburn (MEL).

Uspostavljenjem letova za Melburn mreža Turkish Airlines-a će obuhvatiti 6 kontinenata, tj.ukupno 130 zemalja i 346 destinacija.

Letovi za Melburn će saobraćati 3 puta nedeljeno, preko Singapura.

Beograd – Mostar

Obaveštavamo vas da će Air Serbia će u saradnji sa Aerodromom Mostar od aprila do oktobra 2024. godine realizovati redovan putnički avio-saobraćaj između Beograda i Mostara.

Dodavanjem novih gradova u Kanadi, proširena kod-šer mreža sada uključuje 21 destinaciju Turkiš erlajnsa, na koju je Air Srbija dodala svoj marketing kod. Letovi su dostupni iz Istanbula.

VAŽNO!!!

Počev od danas 20.10.2023., usled sve složenije bezbednosne situacije u Izraelu, Air Serbia je primorana da privremeno obustavi saobraćaj između Beograda i Tel Aviva.

Sledeći let planiran za nedelju, 22. oktobar 2023. godine, neće biti obavljen, kao ni svi ostali letovi do kraja novembra, a prodaja Air Serbia karata na toj liniji privremeno je obustavljena. Svi putnici koji imaju kupljene karte za letove do kraja novembra imaju pravo na punu refundaciju.

Air Serbia nastavlja da pažljivo prati informacije u vezi sa aerodromom „Ben Gurion“ u Tel Avivu i u kontaktu je sa svim nadležnim službama i organima. O ponovnom uspostavljanju letova kada se za to steknu uslovi, srpska nacionalna avio-kompanija će odmah obavestiti javnost.

Air Srbija i Turkiš erlajns proširuju saradnju

Air Srbija i Turkiš erlajns su dodatno proširile kod-šer saradnju, tako što je Air Srbija dodala svoj marketing kod na letove ka destinacijama u mreži Turkiš erlajnsa u Kanadi. Naša kompanija je dodala svoj „JU“ kod na letove Turkiš erlajnsa između Istanbula i kanadskih gradova Toronta, Montreala i Vankuvera, čime je po prvi put omogućeno prisustvo marketing koda Air Srbija na tržištu Kanade. Letovi su već dostupni za prodaju, a za putovanja počev od 19. septembra.

Dodavanjem novih gradova u Kanadi, proširena kod-šer mreža sada uključuje 21 destinaciju Turkiš erlajnsa, na koju je Air Srbija dodala svoj marketing kod. Letovi su dostupni iz Istanbula.

Turkish Airlines povećava broj letova počev od letnjeg reda letenja 2023. godine za sledeće destinacije:

Letovi Istanbul –San Francisko (SFO) – Istanbul letovi obavljaće se 14 puta nedeljno
Letovi Istanbul –Sijetl (SEA) – Istanbul će se obavljati 7 puta nedeljno
Letovi Istanbul –Los Anđeles (LAX) – Istanbul obavljaće se 14 puta nedeljno
Letovi Istanbul –Hjuston (IAH) – Istanbul obavljaće se 10 puta nedeljno
Letovi Istanbul –Atlanta (ATL) – Istanbul obavljaće se 7 puta nedeljno

Istanbul –St. Petersburg (LED) – Istanbul letovi koji trenutno saobraćaju 14 puta nedeljno, obavljaće se 19 puta nedeljno počev od 11.jula, a 21 put nedeljno od 05.avgusta.

Dragi putnici,

Air Srbija će tokom sledeće letnje sezone početi da obavlja direktne sezonske letove do grčkih ostrva Rodos, Krf, kao i do dva najveća grada na ostrvu Krit, Irakliona i Hanje. Do navedenih destinacija leteće erbas A320 avioni iz flote nacionalne avio-kompanije Republike Srbije. Karte su već u prodaji po ceni počev od 99 evra po smeru u ekonomskoj klasi. Uvođenjem četiri nova grčka grada u mrežu direktnih letova, Er Srbija širi svoje prisustvo u ovoj mediteranskoj zemlji na čak šest destinacija.

Četiri nove destinacije Air Serbie u Italiji u 2023. Godini

Tokom sledeće letnje sezone 2023. godine, Air Serbia će uvesti direktne letove između Beograda i italijanskih gradova Katanije, Napulja, Firence i Palerma, čime će ukupan broj destinacija do kojih nacionalna avio-kompanija saobraća u ovoj mediteranskoj zemlji biti deset. Do novih gradova u Italiji, Air Serbia planira da leti dva puta nedeljno, avionima tipa erbas A319 i A320.

Sedam novih letova za Istanbul

U susret predstojećim zimskim prazničnim danima, Air Serbia uvodi direktnu liniju između Niša i Ciriha,od sredine decembra do sredine januara. Letovi sa aerodroma „Konstantin Veliki” obavljaće se dva puta nedeljno, sredom i subotom. Prvi let JU1374 planiran je za 17. decembar tekuće godine, dok će poslednji let na toj sezonskoj liniji saobraćati 14. januara 2023. godine.

Direktna linija između Niša i Ciriha

U susret predstojećim zimskim prazničnim danima, Air Serbia uvodi direktnu liniju između Niša i Ciriha, od sredine decembra do sredine januara. Letovi sa aerodroma „Konstantin Veliki” obavljaće se dva puta nedeljno, sredom i subotom. Prvi let JU1374 planiran je za 17. decembar tekuće godine, dok će poslednji let na toj sezonskoj liniji saobraćati 14. januara 2023. godine.

Direktno do Malte posle tri godine

Air Serbia je ponovo uspostavila direktnu liniju između Beograda i Malte, posle pauze od tri godine. Letovi sa aerodroma Nikola Tesla Beograd obavljaće se dva puta nedeljno, ponedeljkom i petkom, avionom Erbas A319. Letovi za Maltu obustavljeni su u septembru 2019. godine zbog pandemije Covid-19. Uspostavljanjem direktne linije do ove mediteranske zemlje, Air Serbia omogućava će omogućiti dobre konekcije preko Beograda ka mnogobrojnim destinacijama u svojoj mreži, kao što su Amsterdam, Berlin, Pariz, Kopenhagen, Rim, Ljubljana, Stokholm, Oslo, Prag, Štutgart, Cirih, Hanover, Lion, Nirnberg…

Beograd leti u Letoniju

Kompanija airBaltic uvodi direktnu liniju od Rige do Beograda od 16. maja 2023. godine. Karte za letove su već u prodaji, počev od 79 evra sa svim taksama, u jednom smeru. Linija će saobraćati dva puta nedeljno tokom leta.

Direktna linija Beograd-Čikago

Air Serbia će uspostaviti direktne letove između Beograda i Čikaga (ORD) od 17. maja 2023. godine. Posle više od od 30 godina pauze, nacionalna avio kompanija ponovo uspostavlja saobraćaj do čuvenog „Vetrovitog grada“. Do 11. juna letovi će se obavljati dva puta nedeljno, sredom i subotom, dok će se od 12. juna letovi između Beograda i Čikaga obavljati tri puta nedeljno, ponedeljkom, sredom i subotom. Letovi će trajati oko 11 sati i obavljaće se avionima erbas A330. Karte su već u prodaji.

Ryanair poleće iz Tuzle

Međunarodni aerodrom Tuzla bogatiji je za najveću niskobudžetnu kompaniju u Evropi – Ryanair. Niskobudžetni gigant leteće za Beč (Austrija), Stokholm (Švedska) i Memingen (Nemačka). Karte iz ova tri grada za Tuzlu iznose samo 4,99 eura za pojedine letove i datume.

Wizzair zatvoren u Sarajevu

Low-cost avio kompanija Wizz Air zatvorila je svoju operativnu bazu na aerodromu u Sarajevu zbog nepovoljnih makro ekonomskih razloga. Ukinute su sve linije, osim između Sarajeva i Abu Dabija i Londona, koje će održavati avioni iz tamošnjih baza.

Virgin Atlantic

Virgin Atlantic pristupa Sky Team alijansi Britanska aviokompanija Virgin Atlantic će pristupiti Sky Team alijansi početkom 2023. Sky Team alijansa i britanska aviokompanija Virgin Atlantic su sklopili sporazum o pristupanju Virgin Atlantic-a alijansi. Prema sporazumu Virgin Atlantic će postati punopravni član Sky Team alijanse početkom naredne godine. Biće to prva i jedina britanska aviokompanija u ovoj globalnoj avio-alijansi, koja će obogatiti mrežu linija alijanse svojim letovima sa čvorišnih aerodroma London Heathrow i Mančester.